Geroosterde Biologische Krieltjes met Rozemarijn en Knoflook
Ingrediënten:
• 500g biologische krieltjes (Alouette, Carolus, of Connect)
• 3 eetlepels olijfolie
• 3 teentjes knoflook, fijngehakt
• 1 takje verse rozemarijn, fijngehakt (of 1 theelepel gedroogde rozemarijn)
• Zout en peper naar smaak
• Optioneel: een snufje gerookt paprikapoeder voor extra smaak
Bereidingswijze:
1. Voorbereiden: Verwarm de oven voor op 200°C (390°F) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Krieltjes Snijden: Was de krieltjes goed en snijd grotere exemplaren doormidden. Kleintjes kun je heel laten.
3. Kruiden: Doe de krieltjes in een grote kom en voeg de olijfolie, knoflook, rozemarijn, zout, peper en eventueel het gerookte paprikapoeder toe. Meng alles goed, zodat de krieltjes mooi bedekt zijn met de kruiden en olie.
4. Roosteren: Verdeel de krieltjes gelijkmatig over de bakplaat en zet ze in de oven. Rooster ze in 25-30 minuten goudbruin en knapperig, of tot ze zacht zijn van binnen. Halverwege even omscheppen voor een gelijkmatige garing.
5. Serveren: Haal de krieltjes uit de oven en serveer ze warm. Heerlijk als bijgerecht bij vlees, vis, of een salade!
Tip: Voeg aan het einde een beetje citroensap of verse peterselie toe voor een frisse twist!
Eet smakelijk!